Masser af lys og varme: Vi kan få en af årets bedste sommeraftener

16x9
Vi har udsigt til en lækkerlun sommeraften Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix Denmark

Det er solskinsvejr, vejret er varmt og mandagen er en af de længste dage på året. Dermed kan vi i aften se frem til en af årets bedste sommeraftener.

Selvom sommerferien for de flestes vedkommende endnu er et par uger eller tre væk, så fejler sommervejret bestemt ikke noget.

Og netop denne mandag aften kan gå hen at blive en af de bedste sommeraftener i år målt på dagslængde og temperatur.

Fortsat sommervarmt i aftentimerne

Med temperaturer, der kl. 20.00 i aften fortsat vil ligge mellem 20 og 25 grader mange steder med en let brise og en sol, der først takker af omkring kl. 22.00, så er der lagt op til en særdeles varm, lang og lys aften over det danske sommerland.

Varmest ventes det i dag at blive i det sønder- og østjyske samt på Østsjælland, hvor vi i eftermiddag kan nå op på 27 grader, mens vi holder temperaturen omkring de 20 grader ved de vestvendte kyster.

De temperaturer falder kun et par grader frem mod kl. 20.00, og derfor kan man med ro i sjælen tænde op i grillen og nyde en fantastisk sommeraften på terrassen.

Solen først ned i Nexø - sidst i Hanstholm

Solen går ned i Nexø på Bornholm, som det første sted i landet kl. 21.40. 

Herefter følger København kl. 21.55, Aarhus kl. 22.08 og Hanstholm, som det sidste sted i landet kl. 22.22. 

På onsdag er det sommersolhverv, hvor vi har årets længste dag, og selvom vejret gennemsnitligt bliver varmere frem mod slutningen af juli og begyndelsen af august, så bliver dagene også tilsvarende kortere.

Om én måned kan aarhusianerne se solen gå ned kl. 21.48 og når vi når frem til den 15. august sker det allerede kl. 20.54.