Voldsomt uvejr har kurs mod Danmark

Et voldsomt uvejr, der i dag har ramt Tyskland, har nu kurs mod Danmark, som kan blive ramt i aften og i nat.

Den sydvestlige del af Jylland ligger lige i skudlinjen for det voldsomme uvejr, som siden fredag eftermiddag har ramt store dele af Tyskland med skybrud, hagl og tusindevis af lyn.

Uvejret ligger tidligt fredag aften over den nordlige halvdel af Tyskland og er herfra på vej mod nord. Uvejret ventes at strejfe dele af Danmark i aften og i nat.

Uvejret, der i løbet af fredagen har ramt både det sydlige og østlige Tyskland, er først på aftenen nået op mellem Hannover og Hamborg, og herfra bevæger det sig videre mod nord med kurs mod det sydlige Jylland. 

A post shared by Sven Grundmann (@svengrundmann) on

Indtil kl. 20.15 var der på halvanden registreret tæt på 60.000 lyn hen over Tyskland i forbindelse med uvejret, der ud over enorme mængder regn også har givet voldsomt haglvejr i Bayern og kraftige vindstød.

Uvejret over Tyskland kommer i forbindelse med en ansamling af flere kraftige tordenbyger, der fra satellit ser ud som en kuglerund skyformation, der fredag aften bevæger sig mod nord. 

Satellitbillede fredag klokken 19.15
Satellitbillede fredag klokken 19.15 Foto: TV 2 VEJRET / TV 2

Inden for de kommende timer ventes det voldsomste tordenvejr langsomt at dø ud, så det mest sandsynlige er, at uvejret rammer Sønderjylland og det sydlige Vestjylland som et kraftigt regnvejr.

Regnvejret rammer grænsegnene sidst på aftenen og fortsætter mod nord og nordvest.

Det vil udbredt kunne give 10-20 mm regn og lokalt vil der i den sydvestligste del af Jylland kunne falde 20-30 mm fra fredag aften til midt på natten til lørdag.

Prognose: Nedbør fredag klokken 23
Prognose: Nedbør fredag klokken 23 Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Der er en risiko for at regnen kan være så kraftig, at der stedvis bliver tale om regulært skybrud. Det vil sige 15 mm eller mere på en halv time.