Kølig men pæn onsdag: Her vil der være mest sol

Vi har udsigt til endnu en relativ kølig, men mange steder også pæn onsdag med nogen sol i snit hen over landet.

Vi har udsigt til en relativ kølig onsdag med nogen sol i snit hen over landet, men som man også så det i går vil der være store variationer.

Nogle steder vil det nemlig være ret så skyet med risiko for enkelte sne- og sludbyger, mens andre får masser af sol.

Nogle af de bedste solchancer vil man i eftermiddag have ved kysterne på Øerne, mens det vil være mere skyet i store dele af Jylland, hvor man også har den største risiko for byger.

Fra morgenstunden er det hele dog mere ligeligt fordelt, for her er det klart og koldt mange steder i Danmark med det koldeste vejr vi har set så sent på foråret i 20 år.

Danmark set fra rummet klokken 5.02. Skyer dannes til havs og driver med vinden ind over land. Senere på dagen vil der blive dannet skyer inde over land, når solen varmer tilstrækkeligt.
Danmark set fra rummet klokken 5.02. Skyer dannes til havs og driver med vinden ind over land. Senere på dagen vil der blive dannet skyer inde over land, når solen varmer tilstrækkeligt. Foto: DMI

Først havskyer, siden landskyer

Skyer dannes dog over Kattegat, Skagerrak og Østersøen og driver med vinden ind over kysterne med pålandsvind, som det fremgår af satellitbilledet her.

Ud på formiddagen får solen dog fat i luften inde over land, så den bobler til vejrs og danner de for foråret og sommeren så karakteristiske 'vattotskyer' - eller cumulus, som er et klart tegn på, at solen har magt.

Temperaturen topper i dag på 5-8 grader, og det er noget køligere end det normale for årstiden. Vi plejer at have mellem 10 og 12 grader på denne tid af året.
Temperaturen topper i dag på 5-8 grader, og det er noget køligere end det normale for årstiden. Vi plejer at have mellem 10 og 12 grader på denne tid af året. Foto: TV 2 VEJRET

Temperaturen topper dog blot på 5-9 grader ud på eftermiddagen, hvilket er 3-5 grader koldere end det normale for denne tid på året.

Finder man en plads i solen med læ, vil det dog føles lunt alligevel, for solen varmer nu lige så kraftigt som i slutningen af august.

Tirsdag eftermiddag ved Glenstrup Sø nær Hobro. I den relativt kølige luft boblede luften ved solens hjælp til vejrs som karakteristiske cumulusskyer.
Tirsdag eftermiddag ved Glenstrup Sø nær Hobro. I den relativt kølige luft boblede luften ved solens hjælp til vejrs som karakteristiske cumulusskyer. Foto: Niels Marius Andersen / Privatfoto