Efter 18 meter sne: Skisportssted overvejer at holde åbent hele sommeren

16x9
Med 17,9 meter sne (705 tommer) siden sæsonens start ser man ingen grund til at lukke foreløbigt i Squaw Valley Ski Resort i Californiens Sierra Nevada-bjerge. Foto: Squaw Valley Ski Resort

Med 17,9 meter sne siden sæsonens start ser man ingen grund til at lukke foreløbigt på skisportsstedet, som er tidligere vært for Vinter-OL.

​Skisportsstedet Squaw Valley i Californiens Sierra Nevada-bjerge nær Lake Tahoe har fået 17,9 meter sne i denne sæson, og så sent som i den sidste uge har man fået 51 cm nysne.

Snemængderne er dermed enorme, og man har derfor valgt at forlænge sæsonen frem til USA's nationaldag den 4. juli.

Sæsonen slutter normalt i den sidste halvdel af april og begynder igen til november.

Squaw Valley ligger nær Lake Tahoe i Californiens Sierra Nevada-bjerge ca. 600 km nord for Los Angeles.
Squaw Valley ligger nær Lake Tahoe i Californiens Sierra Nevada-bjerge ca. 600 km nord for Los Angeles. Foto: TV 2 VEJRET

Overvejer en '16-17-18-sæson'

Dybden af sneen er ligefrem så stor, at man overvejer at holde pisterne åbne hen over hele sommeren og efteråret, så der bliver tale om '16-17-18-sæsonen' på et af USA' største spisportssteder, som i øvrigt var vært for Vinter-OL i 1960.

I terrænet er snedybden i dag 6,5 meter, og i det centrale Sierra Nevada er snedækket 94 % over normalen for denne tid på året.

Vinter OL 1960 blev afholdt ved Squaw Vally Ski resort, som er et af USA's største skisportssteder.
Vinter OL 1960 blev afholdt ved Squaw Vally Ski resort, som er et af USA's største skisportssteder. Foto: Squaw Valley Ski Resort

Ekstrem våd vinter efter lang tørke i Californien

De store snemængder er faldet i forbindelse med en meget våd vinter i Californien, hvor det ene lavtryk efter det andet er rullet ind fra Stillehavet.

I bjergene har man flere steder fået mere end 2.500 mm nedbør.

Observeret nedbør i de sidste 180 dage op til den 17. april 2017. De gråhvide nuancer er 100 tommer, hvilket svarer til 2.540 mm.
Observeret nedbør i de sidste 180 dage op til den 17. april 2017. De gråhvide nuancer er 100 tommer, hvilket svarer til 2.540 mm. Foto: NWS

Lavtrykkene er kommet helt ude fra det varme hav nær Hawaii, og dermed har de bragt store mængder af varm og fugtig luft med sig. Fugten er derefter nærmest blevet vredet ud af luften hen over bjergene, og det har givet det enorme snefald ved bl.a. Squaw.

Californien har ellers været plaget af tørke i en lang periode op til den forgangne vinter, men en stor omlejring i atmosfærens strømninger betød, at der blev åbnet for sluserne - i bogstaveligste forstand.

Flere vandreservoirer i bjergene blev nemlig fyldt til bristepunktet, så man måtte åbne for overløbsrenderne, og det gav problemer ved Oroville-dæmningen.