Her er de bedste chancer for at se påskesolen

På endnu en dag med ustadigt vejr, vil vejret alligevel vise sig fra sin pæne side med sol og tørvejr enkelte steder.

Dagen er begyndt med en smuk solopgang mange steder, især på Sjælland, og det er også mod øst, at man også har de bedste solchancer dagen igennem.

Mens en svag frontzone vil give flere skyer og byger vestfra, ligger man nemlig i et lille smørhul på Sjælland, hvor der trods dannelse af flere skyer hen over dagen er mulighed for at suge nogle af forårssolens stråler til sig.

Befinder man sig ude ved kysten har man de bedste betingelser, for mange af dagens sjællandske skyer vil blive dannet inde over land, når solen varmer landjorden op og får luften til at stige til vejrs - og langs kysterne vil luften dermed være klarere dagen igennem.

Skyer og byger vestfra

Vest og syd for Sjælland er historien en anden, for trods morgensol enkelte steder, er der flere skyer allerede fra de tidlige timer, og der er også byger i luften hist og her.

Som dagen skrider frem vil der fortsat være flest være flest skyer mod vest, og et område med mere sammenhængende byger ventes at bevæge sig hen over i første omgang Jylland og sidenhen også Øerne.

Vi har således udsigt til endnu en dag i skolernes påskeferie med overordnet set ustadigt vejr, men sine steder kan dagen altså vise fra sin pæne side alligevel.

Himlen over Tølløse på Midtsjælland lørdag eftermiddag.
Himlen over Tølløse på Midtsjælland lørdag eftermiddag. Foto: ‎Lisbeth Holck Jørgensen / Privatfoto