Se billederne: Her er der faldet sne

Påskelørdag byder på alt andet end klassisk forårsvejr. Flere steder falder nedbøren som slud og sågar tøsne – og der er mere på vej

Allerede først på eftermiddagen, begyndte nedbøren at få mere og mere vinterlig karakter. Nedbøren er startet som regn, men efterhånden som lavtrykket 'trækker' koldere luft ned fra nord, kan nedbøren efterhånden blive mere vinterlig.

Flere steder i landet er nedbøren blevet hvid. Indtil videre er det mestendels Nordsjælland, snemeldingerne kommer ind fra. 

Du kan se et udpluk herunder.

Sneen daler ligeså stille fra den overskyede himmel. Kunne man ikke se den blomstrende, gule forsythia, kunne man let tro at det var vinter. Her er vi i Vejby i Nordsjælland.
Sneen daler ligeså stille fra den overskyede himmel. Kunne man ikke se den blomstrende, gule forsythia, kunne man let tro at det var vinter. Her er vi i Vejby i Nordsjælland. Foto: Lotte Nielsen / Seerfoto
Man skulle næsten tro at det var vinter. Her er vi i området omkring Gribskov.
Man skulle næsten tro at det var vinter. Her er vi i området omkring Gribskov. Foto: Jeanette Bhønix / Seerfoto

Sne kan falde flere steder

I forbindelse med en frontzone fra dagens meget omtalte lavtryk, kan en linje efterhånden gå fra regn over i tøsne flere steder. I videoen øverst i artiklen, kan man til sidste se en animationen af forventet nedbør resten af dagen. De hvide nuancer indikerer hvor vejrmodellen forventer at nedbøren falder som tøsne. 

Der er en hårfin grænse mellem formerne hvorpå nedbøren falder, og der kan derfor være variationer i tid og rum med hensyn til animationen øverst.

Hvis du har billeder eller videoer af snefaldet, er du meget velkommen til at dele dem med os.