Drivvåd mandag: Her får vi allermest regn

Det er en overordentlig god idé at væbne sig med regntøj og paraply - et udbredt regnvejr har kurs mod landet

Selvom dagen starter tør, og der nogle steder i den vestlige del af landet kan være lidt morgensol, så skal man absolut ikke sætte næsen op efter tørvejr i dag.

Et udbredt - og ganske massivt - regnvejr har nemlig kurs direkte mod landet, og vil give hele landet regn i dagens løb.

Selve regnvejret er slet ikke dannet endnu, men opstår lige vest for Danmark før middagstid, mens det både breder sig længere mod øst, samtidig med at det bliver mere intenst.

I dagens løb kan der falde mellem 7 og 15 mm regn hvor der kommer mest, og størstedelen af regnen vil falde i eftermiddagstimerne og de tidlige aftentimer, mens det efterhånden bliver opholdsvejr i den vestlige del af Jylland.

Lunt og blæsende

Samtidig med at regnvejret breder sig op over landet, så tiltager vinden fra sydvest og bliver i dagens løb jævn til hård - og det er faktisk med til at trække lunere luft ind over landet, så temperaturen i dagens løb stiger til mellem 6 og 8 grader.

Samlet mængde nedbør frem til i aften klokken 21. I de mørkeblå områder kan der falde omkring 15 mm regn i dagens løb
Samlet mængde nedbør frem til i aften klokken 21. I de mørkeblå områder kan der falde omkring 15 mm regn i dagens løb Foto: Screendump / TV 2 VEJRET

Til gengæld kan vi glæde os over at dagens regnvejr bliver det eneste 'omfattende' regnvejr i denne nye uge.