Vintervejret fortsætter: Nyt snevejr på vej mod Danmark

Lørdag stod man op til snevejr flere steder i Midtjylland og Himmerland. Søndag kan der komme slud og tøsne i store dele af landet.

Vi har endnu ikke set det sidste snefnug over Danmark i denne omgang. Et nyt snevejr skal ind over Danmark allerede i morgen.

Snevejret kommer i forbindelse med en frontzone, der skal erstatte den kølige luft over Danmark med mildere vejr, der vil præge landet i næste uge.

Begynder som tøsne - går over i regn

Derfor går sneen også over i regn i løbet af søndagen, men inden da får man igen vintervejr i store dele af landet - og stedvis kan sneen lægge sig og male landskabet hvidt.

Ovenfor kan du se prognosen for sne og regn i løbet af søndagen, som fronten bevæger sig ind over landet. 

Regnvejret nærmer sig Den Jyske Vestkyst allerede i løbet af morgentimerne, men når regnen når ind over Jylland vil den flere og flere steder gå over i slud og tøsne. Det vil ske ved temperaturer lige over frysepunktet.

Nedbørtyper

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer

Derefter kan den tunge sne falde i et par timer inden nedbøren går over i regn - men på de par timer kan det sagtens blive hvidt i landskabet af et par centimeter sne. Snevejret når først øst for Storebælt ud på eftermiddagen.

Snevejr i Ørum i Midtjylland lørdag morgen den 17/3 2017. Sådan kan det komme til at se ud flere steder i landet en overgang i løbet af søndagen.
Snevejr i Ørum i Midtjylland lørdag morgen den 17/3 2017. Sådan kan det komme til at se ud flere steder i landet en overgang i løbet af søndagen. Foto: Henrik Christensen / Privatfoto

Der kan sagtens komme mere sne - også i april

Selvom mange nok gerne snart ser foråret gøre et sikkert indtog, så er sne i marts slet ikke usædvanligt, og det kan også forekomme langt ind i april og sågar lokalt i begyndelsen af maj.

Så sent som i fjor ramte kraftige snebyger området omkring Lillebælt den 24. april med hele 15 cm sne, mens det sidste fnug i foråret 2016 faldt den 27. april.