Forårsvarmen er fejet bort: Sådan rammer regn, hagl og torden Danmark i dag

Efter årets hidtil varmeste dag i går, så er der i dag helt andre takter i vejret, der kan byde på byger med både regn, hagl og torden

Med op til 14,4 grader i Horsens fik vi torsdag årets hidtil varmeste dag, men derfor bør man ikke have lagt hverken vinterfrakken eller handskerne på hylden.

I løbet af natten har en koldfront nemlig passeret landet, og bag på den strømmer betydeligt køligere og mere ustabil luft ind over landet.

Det giver en blanding af sol og byger hen over Danmark, som vil ramme bredt landet over, men som sandsynligvis bliver kraftigst i Vest- og Nordjylland.

Her kan bygerne være med både regn, hagl og sågar også torden, når de i en lind strøm kommer ind fra Nordsøen, men også længere østpå i landet kan man forvente byger i dagens løb.

Du kan se prognosen for skyer og nedbør i dag øverst i artiklen her.

Nedbørtyper

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer

Temperaturerne når langt fra op på de 13-14 grader, som vi nåede i går. Mange steder bliver det ikke varmere end 6-7 grader i dag, og mens bygerne står på kan temperaturen kortvarigt falde til bare et par graders varme.

Med dagens byger er det kølige forårsvejr dog langt fra forbi. Sent i aften og nat skal en frontbølge passere hen over den sydlige del af landet.

Det giver mest regn, men i et smalt bælte tværs hen over de sydlige og østlige egne kan nedbøren falde som tøsne ved temperaturer kun lige over frysepunktet.