I dag var det årets varmeste dag - i morgen kan der komme sne

Torsdag blev årets hidtil varmeste dag - men allerede fredag kan det atter bliver vinterligt. Endda med mulighed for sne.

På trods af vi torsdag har haft årets hidtil varmeste dag med temperaturer over 14 grader og burde mene, at det nu for alvor er forår.

Men ak nej, sådan er det ikke.

Vinterlig luft er nemlig på vej mod Danmark - og kan fredag give hagl- og sludbyger. Og fredag aften og natten til lørdag kan der falde både slud og sne.

Store vejrskift i foråret

Foråret er garant for, at vejret kan skifte meget hurtigt - og med vinteren liggende på lur over Skandinavien, mens foråret er i fin form over Mellemeuropa, så ligger Danmark lige på grænsen mellem forår og vinter.

Først byger - med hagl og slud

Torsdag aften og natten til fredag vil en koldfront passere Danmark og sende forårsvarmen væk.

Herefter blæser kold polarluft mod os fra nordvest og vest. Med sig har den stedvis kraftige byger, som kan være med både hagl og slud.

Temperaturen vil fredag være faldet til blot 5-6 grader - og mens de kraftigste byger passerer kan termometeret vise helt ned til blot et par graders varme.

Til aftenen og natten slud og tøsne

Ud på aftenen vil et lavtryk nærme sig Danmark fra vest og give udbredt regn. Men i takt med nedbørområdet kommer ind over Danmark og 'støder' på koldere og mere tør luft, så kan regnen gå over i slud og tøsne ved temperaturer meget tæt på frysepunktet.

Ifølge de seneste prognoser kan det især være i et bælte tværs gennem landet - fra Vestjylland over Nordfyn til Nordsjælland man kan få nedbør som slud og sne fredag aften og natten til lørdag.  

I videoen ovenfor kan de se den seneste prognose fra TV 2 VEJRET