Forårsvejr med op til 14 grader: Se hvor det bliver varmest

Glæd dig til flot forårsvejr med op til 14 graders varme - på det der ser ud til at blive årets hidtil varmeste dag.

Måske kan eftermiddagskaffen nydes på terrassen eller på en fortovscafé, for der er udsigt til lunt forårsvejr over store dele af Danmark med temperaturer, der når op mellem 10 og 14 grader flere steder i landet.

Vi får årets hidtil varmeste dag

Dermed er der udsigt til årets hidtil varmeste dag, når forårsvarme torsdag strømmer frem mod Danmark fra sydvest.

Tirsdag nåede vi 12,1 grader - og den temperatur ser ud til at blive overgået i dag.

Ud over forårsvarme, så er der også gode chancer for sol, så forårsvejret vil kunne nydes i fulde drag. De bedste solchancer har man over den sydlige halvdel af landet.

Varmest i Østjylland

Forårsvarme med over 10 grader ser de fleste ud til at kunne nyde, mens de højeste temperaturer på 13-14 grader bliver et anliggende for de områder, hvor luften har bevæget sig længst tid hen over den solopvarmede landjord.

Prognose: Så varmt vil det være kl. 14.30
Prognose: Så varmt vil det være kl. 14.30 Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Med vinden i sydvest, så vil det være den østlige del af Jylland, Nordøstfyn, Nordsjælland og måske også det nordlige Lolland og Falster.

Derimod skal man ikke forvente meget over 6-7 grader i Vestjylland og på Bornholm.

'Rigtigt' forårsvejr

Med temperaturer op til 13-14 grader, så er det 'rigtigt' forårsvejr, hvis man benytter det gamle mundheld om, at temperaturen følger viseren på uret frem til engang først på eftermiddagen,

Og det kommer til at passe meget godt i dag.

Kortvarig varme

Forårsvarmen kommer kun på kortvarigt visit og strømmer frem mod Danmark i forbindelse med et lavtryk sydøst for Island, der sender sine fronter ind over os.

Et højtryk over Mellemeuropa sørger for solen, mens fronter fra vest presser på - og allerede i aften kommer regnen ind til Nordvestjylland efterfulgt af betydeligt køligere vejr.