14,4 grader - vi har årets hidtil varmeste dag

16x9
Arkivfoto Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Forårsvarme over Danmark giver os torsdsag årets hidtil varmeste dag

Forårsvarmen strømmede torsdag op over Danmark - og sendte temperaturen op over 14 graders varme.

Årets hidtil højeste temperatur blev midt på eftermiddagen målt ved Horsens, hvor termometeret har vist hele 14,4 grader.

Det er et par grader mere, end de 12,1 grader vi havde i tirsdags - som indtil i dag var årets hidtil varmeste dag.

Og det var ikke kun i Horsens det var varmt. I store dele af Jylland, på Fyn og Sjælland har temperaturen været oppe mellem 11 og 13 grader i løbet af torsdagen.

Med de 14,4 grader i Horsens er det den højeste temperatur målt i Danmark siden den 27. oktober sidste år, hvor man havde 15,2 grader i Store Jyndevad i Sønderjylland.

Varmest i Østjylland.

Med vinden i sydvest, så blev det varmest i den østlige del af Jylland, Nordøstfyn, Nordsjælland, der fik de højeste temperaturer mellem 12 og 14 grader.

Derimod havde man ikke meget over 6-7 grader i Vestjylland og på Bornholm.

'Rigtigt' forårsvejr

Med temperaturer op til 13-14 grader, så er det 'rigtigt' forårsvejr, hvis man benytter det gamle mundheld om, at temperaturen følger viseren på uret frem til engang først på eftermiddagen,

Og det er kom torsdag til at passe meget godt de fleste steder.

Kortvarig varme

Forårsvarmen kommer kun på kortvarigt visit og strømmer frem mod Danmark i forbindelse med et lavtryk sydøst for Island, der sender sine fronter ind over os.

Et højtryk over Mellemeuropa sørger for solen, mens fronter fra vest presser på - og allerede i aften kommer regnen ind til Nordvestjylland efterfulgt af betydeligt køligere vejr.