Vilde snemængder lammer dele af USA: Her har man allerede fået 61 cm

Snestormen 'Stella' har allerede givet 61 cm sne i det nordøstlige USA, og det fortsætter med at sne.

Sneen vælter ned over det nordøstlige USA, og flere steder er samfundet nærmest lukket ned.

Den absolutte topscorer i snemængder er ind til videre Mount Pocono i Pennsylvania sydøst for Scranton, hvor man siden snefaldets begyndelse i nat har fået hele 61 cm sne, og der er meldinger om snedriver på 1-1,5 meter.

I Vernon i New Jersey har man fået 48 cm og i Hackettstown ca. 50 km vest for Newark i New Jersey er det ind til videre blevet til 46 cm i åbent terræn - altså uden for snedriverne.

Ved Mount Pocono i det østlige Pennsylvania og næsten stik vest for New York City har man ind til videre fået 61 cm sne.
Ved Mount Pocono i det østlige Pennsylvania og næsten stik vest for New York City har man ind til videre fået 61 cm sne. Foto: TV 2 VEJRET

Inde i New York City har man ind til videre fået op til 21 cm i Bronx, mens der savnes friske meldinger fra Central Park på Manhattan. Tidligt morges lå der 10 cm derinde, og der er uofficielle meldinger om 15 cm midt på eftermiddagen.

Mere end 5000 flyvninger på nordøstkysten er aflyst, skoler og offentlige institutioner er lukkede i mange af de ramte byer i et bredt strøg fra Philadelphia over New York til Boston. 

Især områderne vest og nord for New York i det østlige Pennsylvania, New Jersey og i op langs Hudson-floden i New York er hårdt ramt af sneen.

Sneen falder i forbindelse med en klassisk “Nor’easter”, er navnet på en vejrsituation med et dybt lavtryk ud for kysten i det nordøstlige USA og en barsk nordøstenvind inde over land.

Snefaldet fortsætter i området og stilner først af ud på aftenen lokal tid.

Videoklippet her over er filmet af henholdsvis Mathias Bundgaard, Frederik Bejer og Michael Gadegaard i Boston og familien Winbrandt i Pennsylvania.