12,1 grader: Vi har årets hidtil varmeste dag

16x9
Arkivfoto af forårssol. Foto: Hanne Stage Nielsen / Hanne Stage Nielsen

Forårsvarmen er tilbage over Danmark med tocifrede varmegrader rundt omkring i landet - og årets hidtil højeste målte temperatur.

Efter en grå, diset og kølig morgen er solen nu brudt igennem flere steder, og det betyder, at temperaturen er steget til årets hidtil højeste niveau.

Mellem klokken 14 og 15 målte man 12,1 grader ved Aarhus Lufthavn i Tirstrup, og dermed passerede man lørdagens 11,5 grader i Karup.

Det er ikke nogen tilfældighed, at det netop er Tirstrup, som er varmest, for i de sidste par dage har prognoserne peget på netop det område.

Luften, som strømmer ind over Danmark fra vest og sydvest, er i forvejen lun, og ved solens hjælp har den nået forårsniveauer på over 10 grader først på eftermiddagen flere steder, hvor man er langt væk fra kyster med pålandsvind.

En uofficiel men ofte brugt definition er, at det er forår, når temperaturen følger klokken frem til først på eftermiddagen.

Således kan man sagtens tillade sig at kalde det en forårsdag i dele af Danmark i dag, og mange vil sikkert være enige i, at vejret har føltes helt forårsagtigt i dag - med mindre man har været ved en af de køligere kyster.