Forårsvarme blæser op mod Danmark: Her kan man få op til 13 grader

Når lun luft fra Tyskland i dag blæser op mod Danmark, kan vi lokalt komme op på 13 grader og få en smule sol.

Mens man i store dele af landet skal trækkes med skyer og først på dagen også regn, kan man ganske lokalt sagtens finde forårsfornemmelserne frem i dag.

Allerlængst mod sydvest, helt ude i marsken omkring Tønder og Højer i det sønderjyske, kan man nemlig få temperaturer over 10 grader, og i henhold til flere prognoser kan man endda være så heldig, at termometrene midt på eftermiddagen runder 13 grader.

Det sker når lun luft fra Tyskland i en svag sydøstenbrise bliver bragt op mod den danske grænse samtidig med, at skydækket bryder op, så man også kan få en smule sol.

Og netop kombinationen af lun luft og sol kan få temperaturen op på 13 grader, hvis man er heldig.

Årets hidtil højeste temperatur er 10,2 grader, som blev målt på Hammer Odde på Bornholm den 15. februar.

Forventede temperaturer midt på eftermiddagen. En tunge af lun luft over Tyskland kan lige nøjagtig snige sig op over den danske grænse, så man helt ude i marsken mod Vadehavet kan få op til 13 grader.
Forventede temperaturer midt på eftermiddagen. En tunge af lun luft over Tyskland kan lige nøjagtig snige sig op over den danske grænse, så man helt ude i marsken mod Vadehavet kan få op til 13 grader. Foto: TV 2 VEJRET

Stadig usikkerhed omkring den præcise temperatur

Flere ting skal flaske sig for, at det rent faktisk bliver så lunt, som prognoserne spår om, på den danske side af grænsen.

Den lune luft skal nemlig nå at bevæge sig helt op til os, inden solen begynder at gå for meget på hæld ud på eftermiddagen, og vi har også brug for, at solen rent faktisk kommer til at skinne.

Sådan bliver virkeligheden dog i de varme prognoser, mens de mere afdæmpede prognoser har flere skyer og 'blot' 9-11 grader.

Skulle de 13 grader glippe i Danmark i dag, kan man dog blot smutte en kort tur ned på den tyske side af grænsen, hvor det smager mere af forår her i weekenden.

Varmen kommer i øvrigt langvejs fra, og længere mod syd giver den anledning til en såkaldt føhn-orkan i Alperne.