Gråt og mildt vejr igen: Vestenvinden er tilbage

16x9
Der kan stedvis komme sol først på dagen mod øst, men ellers bliver det overskyet det meste af tiden - og i Jylland med lidt regn i perioder. Arkivbillede. Foto: Jørn Ungstrup / Privatfoto

Efter over en uge med højtryk nær landet og smukt vintervejr, så er det nu gråt og mildt vejr, der er på 'menuen'.

De foregående dage har vejret nærmest været så smukt, som det overhovedet kan blive på denne tid af året. Masser af solskin og næsten forårsagtigt i dagtimerne, mens vinteren fortsat mærkes i allerhøjeste grad om natten.

Forskellen var i går så markant, at der var præcis 20 grader mellem de næsten ti graders frost i Vendsyssel går morges, og de 10.2 grader der blev målt på nordspidsen af Bornholm.

Vestenvind og mildt vejr

Nu får 'vejrpiben' en anden lyd, og vi skal den kommende uges tid igen vænne os til vind fra vest med mildt vejr og skyer i perioder. Vind fra vest på denne tid af året er nemlig både mild og fugtig, og selvom vi ikke får helt så høje temperaturer, som det blev set de foregående dage, så kommer vi døgnet rundt til at opleve mellem 2 og 8 grader det næste stykke tid.

I dag vil vi allerede opleve mange skyer flere steder, og i perioder kan det også  - navnlig i Jylland - regne lidt, selvom det bliver i småtingsafdelingen.

Længst mod øst på Bornholm kan der fortsat komme lidt sol her til formiddag, men ellers bliver det overvejende skyet og tørt de fleste steder. Temperaturerne vil i dag befinde sig på mellem 4 og 8 graders varme, og vinden bliver let til frisk, mestendels fra sydvest.