Mild vinterdag er årets hidtil varmeste: Her er det over 10 grader

16x9
Mildt og solrigt vintervejr ved Slotssøen i Kolding den 15/2 2017 Foto: Allan Knudsen / Privatfoto

Solskin fra en skyfri himmel og næsten 10 graders varme får det til at smage af forår allerede her midt februar

Solskin fra en skyfri himmel, svag vind og temperaturer op til 10 grader.

Det er vejret over Danmark på denne onsdag i februar, hvor det kan være svært ikke at komme bare en lille smule i forårsstemning.

For selvom der stadig er rester af sne rundt omkring i landet, så fejler temperaturerne ikke noget, og i dele af landet har man næsten nået to-cifrede varmegrader.

Lunest har det onsdag været på Hammer Odde på Bornholm med 10,2 grader, men også i Sjælsmark i Nordsjælland har man været helt oppe på 9,5 grader.

Det er den højeste temperatur målt hidtil i år - og den luneste vinterdag siden 2. Juledag i fjor, hvor temperaturen nåede 11,0 grader ved Aarhus Lufthavn på Djursland.

Den kommer efter februars hidtil koldeste nat, hvor temperaturen i Vendsyssel i nat nåede ned på -9,8 grader. De store udsving mellem dag og nat skyldes netop det klare og tørre vejr, og er egentlig et typisk forårsfænomen.

10 graders varme og skyfrit vejr er bestemt ikke hverdagskost midt i februar måned, hvor det milde vejr oftest hænger sammen med blæst, skyer og regn, mens solen er forbeholdt de koldere vinterdage.

Varmerekorden for februar lyder dog på hele 15,8 grader målt i København den 24. februar 1990, men så sent som i 2012 nåede temperaturen også over 15 grader i årets anden måned.

Vejrrekorder i Danmark