Fantastisk foto fra rummet: Her ligger der stadig sne i Danmark

16x9
Satellitbillede af Danmark den 14/2 2017 kl. 11.40. Sneen dækker stadig store dele af Vendsyssel, Himmerland, Østjylland, Sjælland og Bornholm. Lave skyer ses over Det Sydfynske Øhav på en dag, hvor resten af landet var badet i sol. Foto: Terra / NASA

En NASA-satellit tog tirsdag formiddag et imponerende billede af Danmark fra rummet - og viste os i detaljer, hvor sneen endnu ligger

Rundt halvdelen af landet er her halvvejs igennem februar måned endnu dækket af sne, mens den anden halvdel af 'danmarkskortet' toner grønt frem på denne tirsdag.

Det er konklusionen man kan drage, hvis man kaster blikket på ovenstående foto af Danmark fra rummet, der blev taget tirsdag formiddag kl. 11.40.

Det var NASA's Terra-satellit, der i knap 800 kilometers højde suste hen over et solbeskinnet Dannevang og afslørede, hvor man knap halvvejs igennem skolernes vinterferie endnu kan få en sneboldkamp stablet på benene.

Mest sne ligger der i Vendsyssel og Himmerland, men også i store dele af Østjylland, på Sjælland og på Bornholm ligger der sne.

De fleste steder har man mellem 1 og 5 cm sne - centimeter, som dog i dagtimerne hurtigt får ben at gå på, nu hvor temperaturerne ligger over frysepunktet i det meste af landet.

I Sjælsmark i Nordsjælland er der sågar målt hele 8,7 graders varme tirsdag eftermiddag.

I den kommende nat kan man dog igen få det koldt med ned omkring -8 grader dér, hvor der endnu er sne.