Iskold nat og morgen forude: Her kan man få 10 graders frost

16x9
Tirsdag morgen bliver det iskoldt i hele landet med 3 til 8 graders de frost. Koldest bliver det steder, hvor der ligger sne, og her kan man nå ned på ca. 10 kuldegrader. Billedet her er fra Aars i Himmerland mandag eftermiddag. Foto: Gitte Reimer / Privatfoto

Efter en kold, klar og stille nat venter en iskold morgen med temperaturer ned til 8-10 graders frost, og det vil være koldest i områder med sne.

Det er med at finde det ekstra varme tøj frem til cykelturen tirsdag morgen, for det bliver en iskold fornøjelse.

Når turen går til skole eller arbejde i morgentimerne, for jer der ikke har vinterferie, kan vi forvente temperaturer mellem 3 og 8 graders frost, og lokalt kan vi komme helt ned på 10 graders frost.

Vendsyssel, Himmerland, Søhøjlandet, dele af Østjylland samt store dele af Sjælland vil være nogle af de koldeste steder.

Her ligger der nemlig sne på jorden samtidig med, at det er klart og stille i vejret.

Prognose for nattens laveste temperaturer. Det bliver koldest, hvor der ligger sne på jorden og hvor det er skyfrit.
Prognose for nattens laveste temperaturer. Det bliver koldest, hvor der ligger sne på jorden og hvor det er skyfrit. Foto: TV 2 VEJRET

Sneen virker som en dyne

Sneen virker som en dyne, så jordvarmen bliver nede i jorden, og derved kan luften oven over sneen blive iskold, når 'varmen' forsvinder ud i verdensrummet.

Temperaturen vil være jævnt faldende frem til en halv times tid efter solopgang, som er mellem klokken 7.25 og 7.57.

Først en halv til en hel time efter solopgang begynder temperaturen at stige igen, og således har vi udsigt til en kold start på dagen.

Til gengæld bliver den en flot morgenstund med sol mange steder, og kun over de sydlige egne vil det være mere skyet.