Danmark nu ramt af storm - med vindstød nær orkanstyrke

16x9
Arkivfoto af Skagen Havn i storm Foto: Steffen Ortmann / Scanpix Danmark

Onsdag formiddagen er Danmark blevet af middelvind af stormstyrke - og dermed blæser der regulær storm hen over landet

Stormen, der endnu ikke har fået et navn, har ramt Skagen - og mange steder giver det blæsende vejr stormende kuling.

I forbindelse med et stormlavtryk, der passerer nord om Danmark - og som sender en front med regn, slud, sne - og blæst ind over Danmark blæser det nu selv i middelvinden af stormstyrke.

Ved Skagen blev der onsdag formiddag målt middelvind på 24,7 m/s, som er lige over grænsen for storm (24,5 m/s) - og vindstødene var med 31,1 m/s oppe over grænsen for stærk storm - og ikke langt fra orkanstyrke på 32,6 m/s.  

Det er foreløbigt det nordligste Vendsyssel, der er blevet ramt af stormvejret, som foreløbig ikke har fået noget navn. Det er DMI, der står for navngivningen af storme i Danmark. 

Det blæsende vejr har ikke kun ramt Vendsyssel. Mange steder er der middelvind af stormende kuling og vindstød af stormstyrke.

Det er anden gang i år Danmark er blevet ramt af en storm, som ikke har fået noget navn.

Den første storm ramte natten til den 4. januar. En storm, der senere førte til stormfloden i Østersøen.

Stormen er blevet opført på DMI's stormliste - men fik aldrig noget navn.....

For at blive kategoriseret som en storm, så skal middelvinden ved 10 % af kysstationerne nå over 21 m/s. Det kan med dagens blæsevejr - og allerede storm ved Skagen godt blive en realitet.

I så fald er det tredje gang, at en storm ikke får noget navn - siden DMI begyndte at navngive storme i efteråret 2013. Den første af dem var en orkan. Den fik navnet Allan.