Som trold af en æske: Her kan snestorm ramme onsdag

Et snevejr rammer onsdag eftermiddag det østlige Danmark sammen med kraftige vinde, og det kan lokalt blive til en snestorm.

Snestorm i Danmark

I Danmark kaldes det for en snestorm når...

  • Der falder mere end 10 cm sne på seks timer
  • Vindhastigheden når over 10 m/s
  • Temperaturen ligger omkring eller under frysepunktet således af sneen kan fyge

Et kraftigt blæsevejr rammer Danmark i løbet af onsdag, og når en front samtidig bevæger sig hen over landet fra vest mod øst, er der udsigt til sne og snefygning allerlængst mod øst - og det kan blive til en lokal snestorm.

Bornholmerne har udsigt til, at onsdag eftermiddag kan udvikle sig til en særdeles barsk omgang rent vejrmæssigt med sne og snefygning og kraftige vindstød - en kombination af vind og fygesne, som kan blive til en decideret snestorm.

Med 5-10 cm frostsne mellem klokken 13 og 18 onsdag og en hård vind til en hård kuling er det meget muligt, at kriteriet for snestorm overskrides. Her skal der falde mere end 10 cm fygesne på seks timer samtidig med, at det blæser mere end 10 m/s.

På Nord- og Nordøstbornholm er det en reel mulighed med omkring eller over 10 cm sne, så det er især på strækningen fra Hammeren og ned over Gudhjem til Svaneke, at man skal være opmærksom på, at der kan opstå problemer for trafikken med snefygning.

Hele øen har dog udsigt til sne, blæst og snefygning.

Forventede snemængder i cm frem til onsdag klokken 20. Stort set al den forventede sne på Bornholm falder mellem klokken 13 og 18.
Forventede snemængder i cm frem til onsdag klokken 20. Stort set al den forventede sne på Bornholm falder mellem klokken 13 og 18. Foto: TV 2 VEJRET

Front møder kold luft mod øst

Sneen falder fra en okkluderet front, som bevæger sig ind over Danmark fra Nordsøen.

Vest for Storebælt vil man have 2-8 grader dagen igennem, og derved falder nedbøren som regn her.

Øst for Storebælt vil temperaturen imidlertid være under 2-3 grader, og derved kan nedbøren falde som slud og tøsne.

På Bornholm vil man have frost frem til aftentimerne, så her vil man få ren sne - sne som vil være 'tør' og porrøs nok til at den kan fyge.

Det barske vintervejr og den mulige snestorm er primært afgrænset til om eftermiddagen, for ud på aftenen drejer vinden mod sydvest og vest, og så får man tøvejr og regn, hvorved fygningen ophører.

Animationen i toppen af artiklen viser den forventede mængde af nedbør, der falder som sne onsdag.