Regn, slud og tøsne over dele af Danmark: Se om du bliver ramt

En front er trukket ind over landet fra vest, og den giver primært regn - men enkelte steder har man også udsigt til slud og tøsne.

Nedbørtyper

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer

Efter en mandag med gråvejr og 'småregn' rundt omkring har vi i dag udsigt til mere sammenhængende regn i dele af landet, og der kan også komme slud og tøsne lokalt.

Allerede til morgen regner det mange steder i Jylland, og længere mod øst er der også slud i luften enkelte steder.

Det er dog vest for Storebælt, at vi har udsigt til mest nedbør i dag, og med relativt lave temperaturer kan vi opleve, at nedbøren vil veksle mellem regn og slud og til tider tøsne.

På grænsen mellem regn og sne

Med temperaturer på 1-3 grader mange af de steder, hvor der falder nedbør, er vi nemlig lige på grænsen mellem regn og sne.

Slud og tøsne vil vi især se, når nedbøren er mere intens og på høje steder i terrænet, mens regnen vil være det vi ser mest af i dag.

Nedbøren holder sig for det meste over Jylland og Fyn, men til gengæld bliver der også mindre af den i løbet af dagen.

En koldfront er trukket ind over Jylland fra Nordsøener ansvarlig for nedbøren, og den går nemlig langsomt i opløsning hen over Danmark i dagens løb.

Koldfronten varsler dog, at koldere luftmasser er ved at sætte sig i bevægelse mod Danmark, så vi i de kommende dage kommer til at se mere vinterlig nedbør - og blæst.