Koldere vejr på vej: Prognoser forudser lokal hvid jul

16x9
Mulighed for lokal hvid jul Foto: KARL-JOSEF HILDENBRAND / Scanpix Denmark

Nogle vil kunne fejre hvid jul i år - hvis de seneste prognoser får ret

Der er stadig langt til den landsdækkende hvide jul - men hvis de seneste prognoser får ret, så vil der være nogle, som kan holde jul, mens sneen enten daler eller ligger udenfor.

Med otte dage til juleaften, så er tendensen ved at være helt klar. Koldere vejr når Danmark i dagene op til jul - og der vil frem til den 24. december være mulighed for, at nedbøren kan falde som sne. 

Prognose for torsdag den 22/12 2016: Først strømmer kold luft fra sydøst og syd frem. Senere vil gammel grønlandsk og canadisk vinterkulde blæse frem mod os.
Prognose for torsdag den 22/12 2016: Først strømmer kold luft fra sydøst og syd frem. Senere vil gammel grønlandsk og canadisk vinterkulde blæse frem mod os. Foto: TV 2 VEJRET / TV 2

Ifølge de seneste prognoser vil koldere luft først fra syd og sydøst begynde at skyde frem mod Danmark den 22. december, hvor fronter med nedbør ventes frem mod landet.

Det kan give sne og slud over store dele af landet - og selv om fronterne slår igennem, så er det herefter oprindeligt kold luft fra Grønland og Canada, der placerer sig over Nordatlanen og herfra kan strømme ind over Danmark.

Den luftmasse kan være så kold, at det kan give både slud og sne i forbindelse med fronter, der passerer både lillejuleaften og sågar selve juleaftensdag.

Prognose for snedybde over Danmark juleaften kl. 22
Prognose for snedybde over Danmark juleaften kl. 22 Foto: TV 2 VEJRET / TV 2

Prognoserne har regulært snevejr den 22. december - og igen stedvis den 24. december. Her forventes der sågar at ligge et par centimeter sne enkelte steder i landet.

Dermed tyder meget på, at chancen for den landsdækkende hvide jul med 0,5 cm sne i 90 % af landet rykker lidt længere væk. Det har fået os på TV 2 VEJRET til at sætte HVIDJULSBAROMETERET ned til 12 % chance for landsdækkende hvid jul.

Derimod er chancen for en lokal hvid jul blevet større. Med dagens prognose, så er det sandsynligt, at vi kan få sne et eller andet sted i landet juleaftensdag.

Dermed er der udsigt til den første lokale hvide jul siden 2012.

I Danmark har vi gennemsnit lokal hvid jul hvert tredje år, mens der statistisk set går 13 år mellem en landsdækkende hvid jul. Sådan en havde vi senest i julen 2010. 

Se mere om den hvide jul i vores tema om julevejret