Tordenfront ramte Danmark med lyn, skybrud og kraftige vindstød

16x9
Lyn over Svendborg natten til den 28/8 2016 Foto: Thomas Bach / Seerfoto

Det buldrede og bragede, regnen væltede ned, mens vindstødene nåede stormende kuling - da et tordenvejr natten til søndag passerede Danmark.

Det er sikkert mange, der i nat blev vækket af det tordenvejr, som passerede hen over store dele af landet med tusindevis af lynnedslag, skybrud og vindstød af stormende kuling.

En front med torden passerede i nat og i morges Danmark og da lynene blinkede udenfor og regnen silede ned, var der sikkert mange, som mere end vente sig i sengen.

Tordenvejret bød nemlig på stedvis voldsomt vejr - og især i den sydlige del af landet.

Tordenfronten kom frem til Sydvestjylland kort efter midnat og bevægede sig herfra videre mod øst - og nåede Hovedstadsområdet tidligt søndag morgen.

Mange steder gav tordenfronten med store mængder nedbør på kort tid skybrudsagtig regn - og lokalt fik man regulært skybrud natten til søndag.

Ifølge DMI målte en privat vejrstation på Broagerland ved Sønderborg 17 mm regn på en halv time - og det er over grænsen for skybrud, som går ved 15 mm regn på 30 minutter.

Tordenvejret gav ifølge DMI 7860 lynnedslag hen over og nær dansk område fra midnat og frem til kl. 7 - og samtlige lynnedslag er registreret hen over den sydlige halvdel af landet.

I forbindelse med tordenfronten blæste det også op - og flere steder fik man kraftige vindstød af kulingstyrke, da tordenvejret passerede forbi.

Enkelte steder blev det til mere end det. Ved Flakkebjerg på Vestsjælland måltes med 23,4 m/s vindstød af stormende kuling. Der var også vindstød af stormende kuling i Københavns lufthavn i Kastrup, hvor vindstødene nåede 22 m/s.