Kraftigt regnvejr på vej: Våd og blæsende dag i vente

Et kraftigt regnvejr er på vej frem mod Danmark - og sammen med regnen kommer der også blæsende vejr

Det kommer til at minde mere om efterår end om sommer, når en front med regn og blæst onsdag passerer gennem Danmark.

Det er et lavtryk ved De Britiske Øer, der sender sine fronter med både regn og blæst ind over Danmark fra sydvest og vest.

Regnvejret passerer Danmark i løbet af dagen og kan give 10-15 mm regn - lokalt måske  mere.

Mest regn i Nordjylland

Onsdag morgen er fronten med regn allerede inde over den sydvestlige del af Jylland, og herfra breder den sig i løbet af dagen videre mod nordøst (se animationen øverst på siden).

Regnvejret bliver kraftigst i den nordlige del af landet, hvor regnvjeret ventes frem ved middagstid. Her kan regnen have bygeagtig karakter og stedvis være med torden. 

I den del af landet kan der falde 10-15 mm regn, og i forbindelse med den kraftigere bygeagtige regn kan der stedvis falde over 20 mm.

I resten af landet får man 5-10 mm regn, når regnvejret i løbet af dagen passerer.

Blæsende - med op til kuling

Man skal finde sydvesten eller stormparaplyen frem, for i forbindelse med fronten bliver det også blæsende.

Vinden frisker gradvist op fra syd og sydøst og bliver frisk til hård - stedvis endda op til kuling i Kattegat. Når fronten passerer drejer vinden mod sydvest - og aftager kun ganske langsomt.

På aninmationen herover vises kun vind over 8 m/s - der svarer til en frisk vind.

Risiko for tordenbyger - i eftermiddag

Da det er varm luft, der skyder op over Danmark i højden (1-2 km), så vil der være masser af fugt og varme til stede i atmosfæren, som i eftermiddag kan give anledning til kraftigere byger - som måske kan være med torden.

Først sidst på eftermiddagen klarer det lidt op - og inden da har temperaturen ligget mellem 17 og 19 grader. Men hen over den sydlige del af landet kan man få et pust varme op fra syd og se termometeret stige til over 20 grader.