Så langt øjet rækker: Sommervejr over landet

16x9
Sommervejr i sigte Foto: TV 2 VEJRET / TV 2 VEJRET

Hvis man er til sol og sommervejr - så har man al mulig grund til at være glad - sommervejret fortsætter nemlig ufortrødent

Efter et vinterligt comeback i sidste uge, så har forårsvejret for alvor taget revanche - og vejret i dag er kun 'smagsprøven' på hvad der venter den kommende tid.

Et stort højtryksområde placerer sig nemlig tæt på landet og sikrer os særdeles pæne vejrforhold med solskin fra morgen til aften, stigende temperaturer og relativt rolige vindforhold.

Allerede fra i morgen, fredag, kan temperaturen lokalt nå 20 graders varme, og når vi kommer ind i weekenden kan vi få årets hidtil varmeste dage når termometret flere steder vil kunne vise 22-23 graders sommervarme.

Selvom der ikke vil være megen vind, vil den komme fra øst, og det betyder at der vil være lavere temperaturer ved østvendte kyster, såsom østsiden af Bornholm, langs Køge- og Fakse Bugt, samt langs den jyske Kattegatkyst.

Hvor der er pålandsvind vil temperaturerne mange steder holde sig på et niveau mellem 10 og 15 graders varme, men man skal ikke langt ind i landet førend temperaturerne igen når 20 graders varme.

Selv efter weekenden fortsætter det gode vejr - og i størstedelen af næste uge står vejrmenuen fortsat på solskin, sommerlige temperaturer og rolige vindforhold.

Årets hidtil højeste temperatur på 20,7 grader blev målt den 4. april i Store Jyndevad i det sydligste Jylland.