Snebyger i luften: Her kan man få et hvidt drys i dag

Øverst: Prognose for nedbør fra kl. 7 til 17.

Efter en kold og klar morgen er det frem med hue og vanter til cykelturen, og enkelte steder kan man endda blive ramt af et par snebyger til morgen og formiddag.

En stribe af byger ligger hen over landet, og den trækker langsomt mod syd og sydøst i de kommende timer, så man især på øerne kan få enkelte sne- og sludbyger.

Linjen af byger strækker sig fra Vestjylland og hen over Jylland til det sydlige Kattegat, og det er over Kattegat, at bygerne er mest intense.

Derfor er Sjælland og i særdeleshed Nordsjælland mest udsat for hvide byger i de kommende timer, mens det sandsynligvis vil være et mere sporadisk drys man kan få længere mod vest, og flere steder får man ikke andet end synet af smukke skyer, som driver forbi.

Hele den centrale og sydlige del af Jylland og hele Fyn bliver dog passeret af bygelinjen, så der mulighed for byger her.

I takt med, at bygerne driver mod syd, svækkes de noget og temperaturen stiger, så det ender med at være ganske få og mere våde byger, som kan være tilbage ud på eftermiddagen.

Bliver man ikke ramt af byger, er der til gengæld udsigt til pænt vejr med sol i perioder, for både nord og syd for bygelinjen er der klar luft og generelt svagere vind end de sidste par dage.

Nedbørtyper

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer