TV 2 VEJRET varsler: Vindstød af orkanstyrke natten til søndag

Efteråret viser for alvor tænder, og i løbet af den sene eftermiddag har lavtrykket, som skal give os kraftigt blæsevejr i aften og i nat, udviklet si

Efteråret viser for alvor tænder, og i løbet af den sene eftermiddag har lavtrykket, som skal give os kraftigt blæsevejr i aften og i nat, udviklet sig, så der er risiko for vindstød af orkanstyrke. TV 2 VEJRET har derfor opgraderet varslerne for kraftige vindstød.

TV 2 VEJRETs seneste prognoser viser nu endnu kraftigere vindstød end morgenens beregninger indikerede, og derfor har vi opgraderet varslet for Vendsyssel og det nordlige Himmerland. Her kan man få vindstød af orkanstyrke mellem kl. 0 og 3.

I resten af landet kan man fortsat få vindstød af stormende kuling eller storm.

Varslet løber fra i aften kl. 20 og frem til søndag morgen kl. 9. Blæsten rammer i flere tempi hen over landet, og man bliver ramt først ved den jyske vestkyst, mens Bornholmerne får vinden som de sidste.

I løbet af aftenen blæser det op til hård eller stormende kuling ved den jyske vestkyst, og man kan kortvarigt få fuld storm i middelvinden i Skagerrak og langs kysten mellem Hirtshals og Hanstholm. 

Animationen her over viser, hvordan middelvinden - det vil sige det gennemsnitlige vindpres - udvikler sig frem til søndag morgen.

I de sene aftentimer bevæger blæsten sig længere mod øst, så hele Jylland og Fyn kan blive ramt af vindstød af stormende kuling til storm ved midnatstid, og orkanstød mod nord. Først på natten er Sjælland, Lolland og Falster også i farezonen for stormstød, og sidst på natten er de kraftige vindstød nået frem til Bornholm.

De kraftige vindstød forekommer i forbindelse med et lavtryk, som passerer lige nord om Danmark i nat.

TV 2 VEJRET's Stormbarometer

Vi følger løbende risikoen for storm over Danmark.

Stormbarometeret sættes løbende og viser, hvor stor en risiko, der er for at middelvinden når over stormstyrke (24,5 m/s) - et eller andet sted i landet.

Gå til Stormbarometeret

Inddelingen af vindstyrker i Danmark

Orkan: >32,6 m/s
Stærk storm: 28,5-32,6 m/s
Storm: 24,5-28,5 m/s
Stormende kuling: 20,8-24,4 m/s
Hård kuling: 17,2-20,7 m/s
Kuling: 13,9-17,1 m/s
Hård vind: 10,8-13,8 m/s
Frisk vind: 8,0-10,7 m/s
Jævn vind: 5,5-7,9 m/s
Let vind: 3,4-5,4 m/s
Svag vind: 1,6-3,3 m/s
Næsten stille: 0,3-1,5 m/s
Stille: <0,3 m/s